Tulevia Kyröskoski -tapahtumia:

31.7. Yhteislaulutilaisuus Kuivurin katveessa
6.-7.8. Hämyvestarit
14.8. Tapahtumien yön yhteydessä hautausmaakävely eräiden kyröskoskelaisten haudoilla
15.8. Hämeenkyrö- seuran kävely Kyröskoskella
28.8. VPK:n kesäjuhlat [ Ohjelma (pdf) ]
9.9. Avoimet ovet M-Realin tehtaalla

Perinneyhdistyksen Tapahtumakalenteri 2010:

Kyröskosken juhlavuonna pidetään muutamia päätapahtumia. Lisäksi eri yhdistykset järjestävät itse omia tilaisuuksiaan.

Helmikuun 14. päivänä, joka on myös ystävänpäivä, järjestetään Kyröskosken harjulla laskiaistapahtuma alkaen iltapäivällä klo 14. Ohjelmassa on luvassa mm. lasten hiihtokilpailua, aikuisten laturetki, pulkkamäessä laskettelua ja hieman esiintymisiäkin. Illalla päivän kruunaa ilotulitus, joka aloittaa virallisesti vanhan teollisuuskylän vuosijuhlan.

Huhtikuussa pidetään Koskilinnassa juhlaseminaari, joka sisältää muutamia esitelmiä kylän historiaan sekä paneelikeskustelun Kyröskosken tulevaisuudesta. Myös ohjelmaa ja tarjoilua on luvassa.

Kesäkuun 17.-19. päivinä on Kyröskosken torilla toritapahtumien ketju. Se alkaa yleisellä marssilla lasten perhepuistosta eli Matin puistosta pitkin kylän katuja ja kujia päätyen torille. Siellä on juhlalava ohjelmineen sekä monenlaisia palveluja, tuotteita ja esittelyjä omissa pöydissään ja kojuissaan. Kaikille Hämeenkyrön kylille annetaan mahdollisuus osallistua ja tuoda esiin omaa kyläänsä.

Elokuun lopussa vietetään aiemmin perinteeksi muodostunutta VPK:n kesäjuhlaa, joka koostuu päivätapahtumasta urheilukentän tuntumassa ja illan tansseista Koskilinnassa. Päivällä on kilpailuja (voimavasara, ukonsuuhun heitto, renkaanheittoa, tikanheittoa ja urheilulajeja) sekä VPK:n ja muunkin kaluston esittelyä. Illalla on ohjelmaa, elokuvaesitys sekä lopuksi tanssit elävän orkesterin säestyksellä.

Perinneyhdistys järjestää koko kesän kestävän kuvanäyttelyn Kyröskosken vaiheista Kuivurilla ja ehkä muuallakin kylässä. Muitakin taidenäyttelyitä odotetaan.

Perinneyhdistys järjestää myös perinteiseksi muodostuneen Kuivurin kesäjuhlan heinäkuun ensimmäisenä tiistaina.

Syksyksi valmistellaan perinteisen Kyröskosken Näyttämön uudelleen pystyttämistä. Saa nähdä syntyykö mitään?

Paljon muutakin on luvassa ja tiedotamme niistä tarkemmin täällä myöhemmin.


[ Toimintaa ] [ Kohtauspaikka Kuivuri ] [ Tervetuloa mukaan ] [ Kuvia Kyröskoskelta ] [ Teema-galleria ] [ Pääsivu ]